Wat is Slender You?

Slender You is een vorm van vrijwel onbelast bewegen, waarbij gebruik wordt gemaakt van zes gemotoriseerde bewegingsbanken, die elk gedurende tien minuten de spieren in een apart gedeelte van het lichaam stimuleren. Na een uur slenderen is elke spiergroep aan bod geweest en voelt u zich heerlijk ontspannen en fit. Uit ervaring is gebleken dat men zich na een aantal weken makkelijker kan bewegen en zich minder stijf voelt.

De Slender You banken werden oorspronkelijk ontwikkelt door een arts in de Verenigde Staten voor het revalideren van polio patiënten. Bijkomend effect van de Slender You apparatuur bleek ook een vermindering  van de omvang in centimeters te bewerkstelligen door het verstevigen van de spieren.

Slender You concentreert zich op versterking en betere doorbloeding van de spieren en versoepeling van de gewrichten. Slender You beschikt over een ruim pakket variërende houdingen en oefeningen op de toestellen, waardoor tevens mensen met medische klachten, als bijvoorbeeld rugklachten, reuma, artrose, fybromyalgie en spieraandoeningen, de mogelijkheid biedt op verantwoorde en veilige wijze aan hun conditie te werken.

Wij zijn ons allemaal bewust, dat een gezond leven en lichaam van groot belang is, ongeacht de leeftijd, echter het valt niet altijd mee om voldoende lichaamsbeweging in te passen. Bovendien wordt het streven naar een gezond lichaam voor sommigen van ons beperkt door overgewicht en/of medische klachten.

Sandbag Table

Dit toestel maakt 1000 heupbewegingen in 10 minuten. Versoepelt de onderrug en verstevigt de heupen en bovenbenen. Het verbetert de vorm van het zitvlak en vermindert cellulitis.

Hydrojet

De Hydrojet is een waterbed, dat doormiddel van krachtige waterstralen spieren masseert, een betere doorbloeding geeft, pijnen verlicht en tevens ook heerlijk ontspannend is.

Waist-Tummy-Hip Table

Dit toestel beweegt de benen 900 keer op en neer in tien minuten. Het verstevigt de taille, buik en heupen. Ook de rugspieren worden versterkt.

Sit-Up Table

Tien minuten lang is dit toestel een aangename steun in de rug bij het doen van 90 sit-ups. Het versterkt de buik, rug en het middenrif.

Stretch Table

Dit toestel masseert de bovenrug, schouders en nek. In 10 minuten wordt het hele lichaam getraind. De houding wordt verbeterd, bovenrug en armen worden verstevigd.

Cardio Fitness

Cardio Fitness is het trainen van spieren, hart en longen d.m.v. een fiets, een loopband, een stepper, een roeier en een crosswalker. Het merendeel van de toestellen zijn voorzien van hartslagmeting d.m.v. sensormeting. Ook uniek op deze toestellen zijn de vetverbrandende programma’s.

Leg Table

In 10 minuten op dit toestel beweegt u zich even intensief als tijdens een wandeling van 3 kilometer. Het verstevigt de benen, buik, heupen en het zitvlak.

Relax Table

Een massage voor het hele lichaam. De bloedsomloop wordt gestimuleerd zodat overtollig vocht en afvalstoffen verdwijnen. Na afloop voelt u zich ontspannen en fit.

Na een uur Slender You voelt alles heerlijk ontspannen en door de stimulering van de bloedsomloop bovendien helemaal fit. Voor veel mensen met onder andere rug-, wervel-, of gewrichtsklachten bereikt men verrassend goede resultaten in betrekkelijk korte tijd, zowel figuurtechnisch als medisch gezien. Mensen met een handicap kunnen gebruik maken van een tillift.