Veel gestelde vragen

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?
Omdat haren in verschillende fases groeien, kunnen ze niet in een keer worden verwijderd. De tijdsduur tussen de behandelingen is om de 3 weken. Onderhoud mag dan een of twee keer per jaar.
Hoeveel behandelingen zijn nodig voor een volledige ontharing?

Standaard tussen de 6 en 10 behandelingen. Het aantal behandelingen varieert per huidtype, haarsoort en haargroei van ieder individu. Personen met weinig haar groei en of dikkere haren zullen minder behandelingen nodig hebben dan mensen die veel haargroei of een dunne beharing hebben. Donkere gekleurde huidtypes hebben in de regel meer behandelingen nodig. Let op nooit garantie geven omtrent de behandelingen.

Hoelang duurt een behandeling
De behandelduur is afhankelijk van het te behandelen gebied. De bovenlip duurt 5 minuten en gehele benen 15 minuten.
Kan er gelaserd worden op een zongebruinde huid?
Ja, ook een zongebruinde huid kan worden behandeld. Dit komt omdat deze lasertechniek zich op effectieve wijze richt op de eiwitten in het haarzakje en niet alleen op het pigment van de huid. U kunt in Nederland ieder jaargetijde behandeld worden.

Veiligheid en herkenning

Is de Diode Ice Laser 3 Wave Medical/Beauty Pro veilig?
De Diode Ice Laser 3 Wave Medical/Beauty Pro is 100 % veilig en beschadigt de huid niet. Alleen als er een haarwortel zit wordt er warmte opgewekt, de warmte gaat nooit dieper dan het haartje en het haarzakje. De laser straal wordt alleen maar opgenomen door haarpigmenten. Naar andere weefsel is er geen geleiding. De Diode Ice Laser 3 Wave Medical/Beauty Pro is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid. Klinische studies tonen aan dat de Diode Ice Laser 3 Wave als enige ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration) de term definitieve haarverwijdering mag dragen. De laserinstellingen zijn heel nauwkeurig ingesteld om de juiste diepte en locatie van de haar follikel vast te stellen. De gekoelde kop koelt de huid gedurende de volledige behandeling af waardoor beschadiging van de huid geen kans maakt. De Diode Ice Laser 3 Wave Its devices is zeer doeltreffend.
Voor wie is deze behandeling geschikt?
Laser ontharing kan voor iedereen. Zowel lichte als donkere huidtypes kunnen een optimaal resultaat verwachten. De Diode Ice Laser 3 Wave Medical/Beauty Pro kan blond, rood, bruin haar behandelen, echter zijn er meer behandelingen nodig. Het beste resultaat heb je met dikke, sterke en donkere haren. Dunne haartjes met weinig pigment zijn moeilijker te behandelen, omdat de laser op het pigment van de haarfollikel werkt.
Waarom mag er niet behandeld worden tijdens de zwangerschap?
Daar zijn een paar redenen voor. Bij zwangerschap is de hormoonhuishouding dermate anders dat het effect van de behandelingen niet duidelijk wordt. De kans bestaat dat er tijdelijk meer haargroei of juist minder is, dus we zouden te veel of te weinig behandelen. Tijdens de zwangerschap kan de huid reageren op lichtbronnen met “zonne-allergie “: rode jeukende bobbeltjes of met extra pigmentvorming. Dit zou het resultaat belemmeren.
Wanneer mag er niet behandeld worden met de Diode Ice Laser 3 Wave Medical/Beauty Pro
Zwangerschap
Borstvoeding
Epilepsie
Pacemaker
Eczeem, psoriasis en vitiligo
Slikken van antibiotica
Gebruik maakt van ontstekingsremmers
Bij koorts of als u een infectie heeft
Bij het gebruiken van medicatie die uw huid lichtgevoelig maakt
Piercings, tatoeages of een implantaat heeft in het te behandelen gebied
Waarom behandelen bij bepaalde medicijnen niet verstandig is.
Sommige soorten antibiotica maken uw huid gevoelig voor uv-licht. Dit komt vooral voor bij de antibiotica-groep tetracyclines. Ook andere groepen antibiotica kunnen lichtgevoeligheid veroorzaken. Wij raden het daarom af een laserbehandeling te ondergaan terwijl u antibiotica gebruikt.
Heeft een laserbehandeling bijwerkingen?
Wanneer u behandeld wordt voor permanente ontharing kan de huid na de behandeling wat rood zijn en warm aanvoelen. Verder zijn er geen bijwerkingen.

Diode Ice Laser 3 Wave Medical/Beauty Pro en de zon

Hoe lang na de behandeling mag de cliënt zonnen en waarom wachten?
Na circa een week mogen de behandelde oppervlakten weer blootgesteld worden aan de zon of zonnebank. Omdat de huid zich anders gaat wapenen tegen bescherming van licht door heel veel pigment aan te maken, maar dan vlekkerig (hyperpigmentatie). Ook kan er zonneallergie optreden (jeukende rode bultjes). Client moet zich daarom in de zomer of naar de wintersport de huid met kleding bedekken of gebruik een beschermingsfactor hoger dan 30 (sunblock) als blootstelling aan UV-licht.
Moet de cliënt dan wit de zomer door of niet in de zon op vakantie?
Ten eerste gelden bovenstaande regels alleen maar voor de te behandelen zones. Als cliënt die goed beschermt met kleding, kan de cliënt wel in de zon of onder de zonnebank.
Mag de cliënt gebruik maken van zelfbruiningscrèmes?
Een week voor de laser ontharen met de Diode Ice Laser 3 Wave Medical/Beauty Pro mag er geen gebruik worden gemaakt van zelfbruiners omdat hier een stof inzit die een reactie met licht aangaat. Een week na de behandeling kan de cliënt weer gebruik maken van zelfbruiningscremes of spraytanning.
Waar hangt definitief ontharen met de Diode Ice Laser 3 Wave vanaf?
Hormonaal
Medicatie
Belangrijke vraag die altijd gesteld wordt: hoe is je historie van ontharen?
Waarom behandelen bij bepaalde medicijnen niet verstandig is.
Sommige soorten antibiotica maken uw huid gevoelig voor uv-licht. Dit komt vooral voor bij de antibiotica-groep tetracyclines. Ook andere groepen antibiotica kunnen lichtgevoeligheid veroorzaken. Wij raden het daarom af een laserbehandeling te ondergaan terwijl u antibiotica gebruikt.
Heeft een laserbehandeling bijwerkingen?
Wanneer u behandeld wordt voor permanente ontharing kan de huid na de behandeling wat rood zijn en warm aanvoelen. Verder zijn er geen bijwerkingen.